Et vigtigt skridt i mod en udvidelse til 18 huller

FDGK arbejder benhårdt på at skabe en bane, der lever op til moderne standarder og retningslinjer for turneringer,
og nu er vi kommet meget tættere på at projektet kan lykkes. En veludført 18 hullers bane vil give klubbens medlemmer langt bedre trænings faciliteter, og være en afgørende faktor i vores ønske om at vokse disc golf på Fyn.

Samarbejde skaber vejen

Den projekterede bane skal anlægges af Odense Kommune, i samarbejde med FDGK. Med i samarbejdet er også Tietgen Handelsgymnasium, som lægger græs til et enkelt af de nye huller – et helt afgørende hul for banens flow.
Projektet har været længe undervejs og der er brugt mange timer bag computeren og på parkarealerne i Bolbro, for at finde ud af, om området kan bære sådan en bane. Heldigvis har Odense Kommune hele vejen været meget interesserede, og har gennem hele processen set muligheder frem for begrænsninger. Det er et helt utroligt godt samarbejde vi har med Park og Vej og Fritid og Folkeoplysning.

 

Jeppe, formand FDGK – Thomas, Odense Kommune –  Danny, HedeDanmark

En lang proces

At skabe en god disc golf bane er en lang proces.
Der er lagt mange timer i arbejdet med at finde de rigtige områder til fairways, og skabe et overblik over om projektet er muligt.
Kommunen har hjulpet os med rydninger af krat, og på den måde har vi kunnet afprøve linjer i mellem træerne og sammensætte et banelayout, der kan fungere som oplæg til projektet.
Igennem en arbejdsdag i FDGK fik vi sat de gamle mobile kurve ud på banen, hvor de fungerer som en midlertidig løsning, frem mod den endelige montering af nye kurve, hvis projektet lykkes.
Midlertidige teesteder er markeret med hvide sten og pinde på de nye huller.
9 hullers banen står som den plejer, og kan spilles som vanligt.

 

Odense Kommunes gartnere rydder buske, i arbejdet med at finde ud af, om området kan bære en 18 hullers bane. Det kan det!

Arbejdsdag på banen

Spil på det projekterede layout

Der er i skrivende stund 18 spilbare huller og banen er lagt i UDisc. Der er også et kort herunder.
Det fungerer som en kombination af den eksisterende 9 hullers bane og de nye test huller, som har vist os at området kan bære 18 huller.
Banen er udfordrende, svære og sjov – så der er rigeligt grund til at besøge den!
Hvis projektet lykkes, hvilket vi har en rigtig god fornemmelse at det gør, så vil der komme omfattende skiltning på banen, rigtige teesteder og nye kurve.

Udfordrende skov huller, masser af OB og hævede kurve

Det har fra starten været en ambition at skabe en teknisk svær bane, der belønner de gode skud og straffer de dårlige.
På den fremtidige bane vil der være MASSER af træer der skal navigeres og OB områder, der lurer på flere huller. Den som har held med at tage chancen, vil kunne stikke af fra konkurrenterne.
På to – muligvis flere – huller, vil kurven blive hævet, og putteren skal være tunet, hvis man vil undgå det lange comeback put.
Der er god mulighed for ace på i hvert fald to huller.

 

Spændende 2020 sæson

Med en mulig kommende ny bane, går FDGK en spændende sæson i møde.
Lykkes projektet vil der skulle arbejdes hårdt, men belønningen vil blive en disc golf klub, hvor trænings faciliteterne lægger op til en træning, hvor fokus kan være på turnerings spil. Vi håber at det kan være grobund for, at flere af klubbens medlemmer, får lysten til at deltage og repræsentere klubben til de danske turneringer.

Se at komme ud på banen – brug den og pas på den! Efterlad ikke skrald på banen, og respekter andre brugere af parken.

Vi glæder os til at se jer allesammen derude!

Nyheder

Kontakt

E-mail: kontakt@fynsdiscgolfklub.dk
Bliv medlem: Indmeldelsesformular

FDGK Informationer